Initiatief voor referendum tegen afschaffing Wet Hillen

donderdag 28 december 2017
Thema's:  Blog

Er is in den lande een initiatief ontstaan om een referendum te organiseren tegen de z.g. “aflosboete” c.q. geleidelijke afschaffing van de z.g. “Wet Hillen”. Volgens het Ministerie van Financiën zal het wetsvoorstel waarschijnlijk op donderdag 28 december worden gepubliceerd in het Staatsblad.

De wet zal vervolgens kort daarna, mogelijk dezelfde dag nog, als ‘referendabel’ op de website van de Kiesraad worden gepubliceerd. Vanaf dat moment begint de teller te lopen voor de fase van het ‘inleidende verzoek’.

Als men erin slaagt om binnen 28 dagen tenminste 10.000 geldige handtekeningen in te zamelen, gaat de tweede fase, waarin tenminste 300.000 handtekeningen dienen te worden ingezameld, van start.

De initiatiefnemers hebben, om duidelijk te maken dat het om een breed gedragen initiatief gaat, de neutrale website www.stopaflosboete.nl in het leven geroepen. 

Daarop staat praktische informatie over de wet-Hillen en daarop komt ook, zodra het beschikbaar is, het formulier voor inleidende verzoeken te staan.

Dat formulier kan vervolgens worden geprint, getekend en opgestuurd naar de Kiesraad. 
Reageer op dit item