Ouderenorganisaties pleiten voor persoonlijke pensioenrekeningen met behoud van solidariteit

woensdag 27 mei 2015
Thema's:  Nieuwsblog

Ouderenorganisaties in ons land willen dat alle deelnemers in een pensioenfonds en alle gepensioneerden in een pensioenstelsel een persoonlijke beleggingsrekening krijgen. De inleg op al deze individuele pensioenrekeningen kan best collectief belegd worden, omdat zo het hoogste rendement behaald wordt. Solidariteit zal ook na invoering van de persoonlijke pensioenrekeningen een belangrijk uitgangspunt blijven voor de pensioenfondsen.

Dat schrijven de voorzitters van de ouderenbonden Unie KBO, NOOM en PCOB en de pensioenkoepels KNVG en NVOG in een discussienota over een nieuw pensioenstelsel, die zij vandaag (27 mei) hebben aangeboden aan staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (zie onderstaande aanbiedingsbrief en de discussienota: Mogelijke richting voor een nieuw pensioenstelsel, ISDC (Individueel Solidair Defined Contribution).

Tevens heeft er een interview plaats gevonden met de heren Jos Berkemeijer en Anton de Bekker, beiden lid van de Pensioencommissie. Dit artikel is op 27 mei gepubliceerd in Pensioen Pro. 
Reageer op dit item