Verklaring KNVG bestuur over kandidatuur KNVG-voorzitter voor Eerste Kamer namens 50Plus

zaterdag 7 februari 2015
Thema's:  Nieuwsblog

Martin van Rooijen, de voorzitter van de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden, is kandidaat voor de Eerste Kamer voor de politieke partij 50Plus. Het bestuur van die partij heeft dat zaterdag bekend gemaakt. Van Rooijen staat op een tweede plaats op de lijst en heeft daarmee bij de huidige politieke verhoudingen een goede kans later dit jaar ook gekozen te worden. 

De leden van de Eerste Kamer worden gekozen door de leden van de twaalf Provinciale Staten. De leden van Provinciale Staten worden op hun beurt gekozen door de burgers van de provincie. De verkiezingen voor de Eerste Kamer volgen later dit jaar op de verkiezingen voor de Provinciale Staten van 18 maart a.s.

De KNVG is zelf geen politieke organisatie. De koepel vertegenwoordigt de belangen van alle ouderen en gepensioneerden met name op het gebied van pensioenen en de zorg. De KNVG voelt zich verwant met elke partij die opkomt voor de belangen van ouderen. Als boegbeeld van de KNVG heeft Van Rooijen de afgelopen jaren in Den Haag bij kabinet, parlement en bij de Sociaal-Economische Raad met kracht de belangen van ouderen verdedigd. Vanwege zijn deskundigheid en betrokkenheid heeft de partij 50Plus Van Rooijen gevraagd kandidaat te willen zijn voor die partij.

De KNVG juicht de kandidatuur van haar voorzitter voor de Eerste Kamer toe. Ze beschouwt het als een erkenning van de wijze waarop de KNVG, vaak samen met de Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden (NVOG) in Den Haag heeft geopereerd. Met de persoon van Van Rooijen in de Eerste Kamer kan nog beter stem gegeven worden aan de verdediging van de ouderenbelangen. Om die reden steunt het bestuur de kandidatuur van Martin van Rooijen van harte. Het bestuur ziet ook geen beletsel voor de voortzetting van het voorzitterschap van de KNVG door Martin van Rooijen.

Martin van Rooijen is 72 jaar. Hij was staatssecretaris voor Financiën in het kabinet Den Uyl namens het CDA. 
Reageer op dit item